פרויקט תכנון והקמת אגף חדש ושדרוג חצר בית הספר בתכנון של אדריכלית טלי דגן, אדריכלית נוף ג'ולי פלד ואדריכל נעם אוסטרליץ.
לאורך התהליך הובילה הגישה שאור יום טוב ואוויר צח בכיתות, חצרות שבהם זורמת רוח ויש בהם מגע עם צמחיה ומים אינם מותרות אלא תנאים בסיסיים ללמידה פוריה. החיסכון הצפוי באנרגיה הוא רק בונוס והוא תלוי במידה רבה באופן ההפעלה של הכיתות (או אי ההפעלה של מיזוג ותאורה מלאכותית) על ידי הצוות.
אחד מהעקרונות החשובים בתכנון הוא התייחסות לנתוני האקלים המקומי תוך ניצול יתרונות ומניעת מפגעי אקלים. מבחינה זו התמודדות באזור פרדס חנה-כרכור היא עם עומס חום ולעומת זאת החורף אינו קר.
בתכנון נכון קירור נוסף של האוויר בחצר בימות החום. הצד הארוך של המבנים פונה דרומה כך שניתן להצל את החלונות במיצללות בולטות לכיוון דרום. בהמשך פרטי החלונות של הכיתות תוכננו כך שיכנס אור רב כמעט ללא קרינת שמש ישירה ומסנוורת בימות החום. נשמרו גם חלקים אחרים בחצר שיזכו לשמש בימים הקרים של החורף.
תכנון חצרות המבנה (בתכנונה של אדריכלית נוף ג'ולי פלד) מבוסס על התחברות לנתונים הקיימים של הטופוגרפיה ויצירת חיבור בין חלקי החצר השונים לזרימה של תנועה נכונה וניצול נכון של שטחים על פי מאפייני האקלים שלהם. התכנון כולל גם התייחסות לזרימת מי הגשם בשטח והחדרה שלהם לקרקע, צמחיה מותאמת לאזור ושימוש בחומרים ידידותיים ואף חומרים ממוחזרים. כמו כן שולבו אזורים לחלקות של חקלאות.
מידע רלוונטי
שילוב עקרונות בניה ירוקה באגף החדש של בי"ס שבילים // מאמר
ייעוץ בניה ירוקה בפרויקט הקמת אגף חדש ושדרוג חצר בית הספר שבילים